За темата: “КАК СЕ ПРАВИ РЕАЛЕН ПРОЕКТ ЗА АВТОМАТИЗАЦИЯ И КАКВО ВКЛЮЧВА?”

Първата лекция ще бъде посветена на създаването на проекти в полето на автоматизацията. По време на лекцията ще научите какви са стъпките в един реален проект за автоматизация; кои са участниците в него и какви роли изпълняват; какви различни типове проекти за автоматизация съществуват; както и защо и в какви случаи е необходима автоматизацията в съвременния ни свят.


Лектор: Николай Кривошиев - Ръководител направление "Индустриални роботи"

Николай Кривошиев е с над 15-годишен опит в индустриалната автоматизация и ръководи екипа по роботика на Ехнатон. Участвал е в интеграцията на над 100 индустриални робота в България и чужбина. В последните няколко години екипът се откроява с иновативни проекти в различни индустрии – автомобилна, фармация, машиностроене, хранително-вкусова и др. Освен роботи в цялостните решения присъстват и системи за машинно зрение с камери, софтуери за визуализация и анализ на данни (BI, AI), мехатронни устройства и др.


Информация за компанията: ЕХНАТОН

ЕХНАТОН е надежден партньор на българската индустрия вече над 25 години. Доставя и интегрира ефективни решения в индустриалната автоматизация от доказани световни производители като Mitsubishi Electric, Schneider Electric, Boxy AutoLoader, Kawasaki Robotics, Schunk, Gimatic COGNEX, RICOH, Photoneo, Pilz, Weintek и други. Предлагаме както дистрибуция на компоненти, така и развойна дейност със специалисти по роботика, визуална инспекция, задвижвания, контролери (PLC), машинен интерфейс (HMI), комуникации, машинна безопасност с общо над 800 изпълнени проекта до момента.

Част от решенията на Ехнатон включват автоматизация на пречиствателни станции за отпадни и питейни води; сложни силозни системи; заводи в хранително-вкусовата промишленост; роботизирани комплекси; системи за визуална инспекция; системи за енергиен мониторинг; SCADA системи и много други.

Дългогодишният опит носи със себе си и множество покорени върхове – от постижения в областта на автоматизацията на мащабни производствени обекти, през редица успешни проекти в индустриалната роботика, до социална ангажираност при опазването на околната среда.

Компанията се гордее с изграждането на няколко нови лаборатории по автоматизация и роботика в Технически университет София и филиал Пловдив, за което е удостоена със специална награда от партньорите си от Mitsubishi Electric.